istediğin ilin plakasını almak

istediğin ilin plakasını almak

istediğin ilin plakasını almak Özel plaka almak için öncelikle almak istediğin planının başka bir araçta kullanılıp kullanılmadığını tespit etmen gerekir. Emniyet Müdürlüğü'ne doğrudan giderek veya web sitesi üzerinden plaka sorgulaması yapabilir, istediğin plaka boşta ise rezerve edebilirsin. Ardından özel plaka ücretini ödeyerek bağış mektubu almalısın.
Aracta Kayseri plaka var ise plaka değişikliği istemeyin. Yok ise mecbur ikameti oraya alacaksınız veya oradan birisi alıp size satış verecek. Başka ihtimal yok. Arabayı almaya gittiğiniz ilin plakasını vermiyorlar. Ben Samsun dan sıfır araba aldım plakası Rize çıkmıştı.
İstanbul boş plaka sorgulama işlemleri internet üzerinden gerçekleştirilemiyor. İstanbul'da ikamet edip özel plaka almak isteyenlerin sorgulama işlemi için kendilerine en yakın emniyet müdürlüklerine gitmeleri gerekir. Aynı zamanda 0212 635 00 00 numaralı hattı arayarak ayrıntılı bilgi edinmek mümkün.
Şikayet. Merhaba arkadaşlar, bikaç hafta içinde başka bi ildeki fiat bayisinden sıfır araç alıcaz inşallah. Plaka işlemlerini nasıl yapmamız gerekiyor. Sanırım farklı ilin plakasını veremiyolar. Plakasızda aracı 250 km başka ile götürmek tehlikeli diye düşünüyorum. Ne yapmamız gerekiyor.
Bu sıfır araçlar ve il dışından alınan araçlar için geçerlidir. 34 plaka bir araç aldığınız takdirde bunun plakasını değiştiremezsiniz. Şirketler için ise özel plakalarda ( Örneğin, 34 Şirket Adı 09 ) böyle bir plaka almak istediğinizde ilçe emniyet müdürlüğüne başvuruda bulunursunuz.
0 araç alacağım. devlet memuruyum ve çalıştığım için ikametgahım farklı bir il ve ilçede. bense doğup büyüdüğüm ilin plakasını almak istiyorum. noterden babamın adına vekaletname aldım. babam doğup büyüdüğüm ilde ikamet ediyor. bu şekilde plakayı alabilir miyim? yoksa vekaletname olsa bile illa ben ikametgahımı ...
Bilmek istediğin her şeye ulaş ... sevgili dostum arabayı alırken resmi kayıtlara geçen ikametgahın neredeyse oranın plakasını alırsın.Hangi ilin plakasını almak istiyorsan alım satım işlemini yaparkaen o ilden ikamet göster böylece o ilin plakasını alabilirsin.Başka bir plaka alamazsın
arkadaşlar ikamet ettiğim ilin plakasını almak zorunda mıyım benim arabamın plakası ist bilen varsa cevaplasın ya şart mı değiştirmek ceza gelir mi_? ... plakasını almak istediğin ilde tanıdık fln varsa onların adresini verip oranın plakasını alabilirsin diye biliyorum net olarak. 25 Kasım 2010 21:13: uglykidjoe
Bir taşıtın trafiğe çıkabilmesi için yaşadığınız yerin İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şubesinden plaka almanız gerekiyor. Motosiklet, otomobil, kamyon, taksi gibi aklınıza gelen taşıtlarının...
BULUNDUGUN ILDEKI TRAFIK TESCIL MUDURLUGUNE ISTEDIGIN PLAKANIN BAS HARFLERINE GORE ELLERINDEKI LISTEDEN BAKIP SECEBILIRSIN....TABI EGER BOSTAYSA....BU ISLEMEDE YARDIM YAPMAK KAYDIY ILE.AYRICA OZEL PLAKA ALABILIRSIN UCRETI YILLIK 1200 YTL.ADINI VEYE SOYADINI ISTERSEN IKISINI BIRDEN YAZDIRABILIYOSUN.ANCAK SON RAKAMI SENIN ELINDE DEGIL.SENDEN ONCE …
Eğer aracınıza özel bir plaka istiyorsanız bir takım işlemler yapmanız gerekiyor. Bu işlemler şunlardır: Öncelikle özel plaka istediğiniz adreste ikamet ediyor olmanız zorunludur. Bu adreste ikamet etmiyorsanız plaka değiştirme işleminiz ne yazık ki gerçekleşmeyecektir.
Evet bunu yazmayı unutmuşum, yani alıcı ile bağlantıyı koparmaman gerekiyor. O yeni plaka için başvuruya gittiğinde senin de trafik şubeye gitmen gerekiyor eş zamanlı olarak. Eyvallah dediğiniz gibi alıcıda önemli dikkate alıcam teşekkürler bilgi için. 03-08-2016, 17:37 #10.
Katılım 14 Şub 2011 Mesajlar 212 Tepkime puanı 0. 14 Mar 2011. #1
Adres değişikliği yaparak istediğiniz alabilirsiniz. Ankarada oturan birine devir yaparak 34 ten 06 plaka olan aracı üstündeki plakasıyla tekrar geri alabilirsiniz. Tabi bu işlemler için zaman ve para ihtiyacı olacak kolay gelsin. 2 ay sonra... 17 Nisan 2012 Birkaç soru da ben sorayım.
Plaka tahsis sistemi yeni sisteme göre internet üzerinden plaka ayırttırılarak 24 saat içinde yeni plaka alınabilir. Ayrıca plaka hakkında birçok detaya yine internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Aracın satış işlemlerinden sonra 30 gün içerisinde plaka değişikliği yapabilirsiniz. İl Emniyet Müdürlüğüne dilekçe vermek zorunlu kılınmıştır.
Ülkemizin plaka sisteminde plaka kodunun başındaki iki haneli sayı, aracın il plaka kodunu temsil eder. İlk 67 plaka kodu alfabetik bir sıralamaya sahipken sonraki 14 plaka kodu ise illerin il...
1) İkamet değişikliği Şart: Farklı bir ilden istediğiniz şehir ve bölgeye ikamet istemelisiniz. Ve bu işlemi 30 gün içerisinde yapmalısınız. İkameti aldıktan 30 günü geçerseniz plaka değişikliği yapamazsınız.
Öncelikle alıcıya plaka değiştirmesi gerektiğini söylemeli ve mevcut olanın boşa düşmesini sağlamalısınız. Bu işlemde mutlaka aracın bağlı olduğu ilçeden farklı bir ilçeye satılması gerekiyor. Sonrasında ise Trafik Şube Müdürlüğü'ne giderek plakayı ayırmak istediğinizi belirtmeli ve dernek bağışı yapmalısınız.
Gecen sene bi ozel plaka aldik. O harfle baslayan plaka seferihisar ilcesindeydi diye ordan almamiz gerekiyordu bir tanidik vasitasiyla emniyete para vermeden sadece 2 tepsi baklava alarak yaptik :) suleymanhoca 24 Apr 2015 selam konu açılmış bende izmirliyim de EGE plaka arıyorum varmı izmirde varsa hangi ilçede bilen varmı? Rizeli 24 Apr 2015
Yukarıda ki işlemlerin tamamlanmasının ardından plaka yenileme işlemi yapılabilir. 2021 Plaka Yenileme İşlemi İçin Gerekli Olan Evraklar ve Belgeler Nufüs Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi 2 Nüsha Ruhsat Aslı ve Fotokopisi 1 Nüsha Araçta Bulunan Hasarlı Plakalar Plaka Yenileme Ücreti
Özel plaka için öncelikle planının başka bir araçta kullanılıp kullanılmadığını tespit etmen gerekir. Emniyet Müdürlüğü'ne doğrudan giderek veya web sitesi üzerinden plaka sorgulaması yapabilir, plaka boşta ise rezerve edebilirsin. Ardından özel plaka ücretini ödeyerek bağış mektubu almalısın.
Size verilen plaka basım talep belgesi ve araç ruhsatı ile birlikte Şoförler Esnaf Odasına giderek yeni plakanızı, basım ücretini ödeyerek alabilirsiniz. Plaka yenileme ücretiolarak; notere 34 TL ve plaka basım yerine 50 TL verilmektedir.
Okan Koşak yazdı: Kayseri dışındaki başka bir ilden sıfır araç alma ihtimali var. Aracı, alacağımız ilde ikamet eden yakınım alacak, kredi onun adına. Galiba araç onun üzerine olması gerekiyor. 38 plaka için nasıl bir yol izleyebiliriz? Veya kredi onun olsa bile aracı kendi üzerime yapıp plakayı 38 seçme imkanımız var mıdır?
Eskişehir il plakaları Eskişehir Emniyet Müdürlüğünün resmi internet sitesi üzerinden sorgulanabiliyor. Sorgulama işlemi için bölüm sonunda verilen linki açın. Açılan sayfada önce online işlemler, sonrasında ise boş plaka rezervasyon bağlantılarına tıklamanız gerekiyor.
Eğer aracınıza özel bir plaka istiyorsanız bir takım işlemler yapmanız gerekiyor. Bu işlemler şunlardır: Öncelikle özel plaka istediğiniz adreste ikamet ediyor olmanız zorunludur. Bu adreste ikamet etmiyorsanız plaka değiştirme işleminiz ne yazık ki gerçekleşmeyecektir.
özel plaka işi ise boştaysa kolay diye biliyorum ama muameleciler fazladan para için burun kıvırıyor olabilirler desene özel plakadan bile zor bi plaka cıkarmak.. okadarda zor değil yine sen basvurunu yap belki adam insaflı çıkar o plaka da boştaysa alırsın benim bi tanıdığım almıştı istedigi plakayı denemekte ...
Özel plaka alacaksaniz trafik şubeyeden ayırtıyorsun. Sonra aracı nerden alırsan al, ayırtmış olduğun( senin adına) plaka zaten noterdr görünüyor ve plakayı alıyorsun. Özel plaka istemezseniz direk noter bağlı oldugunuz sıradan veriyor
Özel plaka sorgulamaları internetten, telefonla ya da Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bizzat gidilerek yapılabilir. Eğer online sorgulama yapamazsanız Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gitmeli ya da telefonla bilgi almayı deneyebilirsiniz.
ilde oturan birinin adına alman gerekiyor aracı Ankara plaka istiyorsan ankarada ikamet eden birinin adına alman lazım. Veya kendi ikamet ini değiştirmen lazım Mesaj Gönderim Zamanı: 23.11-2016, 20:16 #14
sevgili dostum arabayı alırken resmi kayıtlara geçen ikametgahın neredeyse oranın alırsın.Hangi istiyorsan alım satım işlemini yaparkaen o ilden ikamet göster böylece o alabilirsin.Başka bir plaka alamazsın
Eğer özel plaka çıkarttırmak istiyorsanız, plakanın ikametinizle aynı şehir kodu olması gerekmektedir. Örnek vermek gerekirse, 06 Ali 123 şeklinde bir plaka istiyorsunuz. Ancak yaşam yeriniz Ankara değil de, İstanbul ise, ne yazık ki bu plakayı çıkarttırmazsınız.
En basitinden düşünsenize üzerime 2 araç var. 1 aracımın diğerine taktırmak istiyorum. Ama kolay olmuyor, ikamet değişmek gerekiyor. Özel plakalı zenginler 10 senede 5 araba değiştirse hep aynı plakayı kullanıyor araçlarında.
Bundan sonrasına alacak olduğunuz aracın plaka bilgisini veriyorsunuz. Araç kimin üstüne olacak ise onun tc sini veriyorsunuz ve o plaka sizin adınıza sisteme rezerve edilmiş oluyor. Bundan sonra notere gittiğinizde benim plakam hazır ayrıldı dediğiniz zaman sisteme bu plaka yansıyor.
Özel plaka için Emniyet Müdürlüğü'ne doğrudan giderek veya web sitesi üzerinden plaka sorgulaması yaparak istediğiniz plakanın uygun olup olmadığı sorgulanmalıdır. İstediğiniz plaka boşta ise rezerve edebilirsiniz. Son aşamada belirlenen bağış tutarı ödenerek plaka değiştirme süreci takip edilir.
Noterde L plaka işlemlerini yapmak için aracın ruhsat sahibi olmanız gerekiyor. Eğer ruhsat sahibi değilseniz, vekalet aldıktan sonra noter işlemlerini yapabilirsiniz. Servis taşımacılığı yetki belgesi ve aracın taşıt kartı yanınızda bulunmalı.
Plaka değişikliği için randevu almanız gerektiğinde o Emniyet Müdürlüğü sayfasına gidip Trafik Tescil İşlemleri Online Randevudan randevu alabilirsiniz. Randevu alacağınız Emniyet Müdürlüğü internet sayfasına gittikten sonra randevu işlemlerinizi sadece buradan yapabileceğinizi unutmayın.
Plaka tahsis sistemi yeni sisteme göre internet üzerinden plaka ayırttırılarak 24 saat içinde yeni plaka alınabilir. Ayrıca plaka hakkında birçok detaya yine internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Aracın satış işlemlerinden sonra 30 gün içerisinde plaka değişikliği yapabilirsiniz. İl Emniyet Müdürlüğüne dilekçe vermek zorunlu kılınmıştır.
Bir taşıtın trafiğe çıkabilmesi için yaşadığınız yerin İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şubesinden plaka almanız gerekiyor.
Boş plaka sorgusunu internet üzerinden yapmanız mümkün olmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğünü telefon ile arayarak da boş plakalar hakkında bilgi alabilirsiniz. Aynı zamanda il veya ...
Plaka kodları 1 rakamından başlar. Tekli rakamlar 0 ile birlikte yazılır. İstanbul iline ait 34 plaka araç her ilde rahatlıkla kullanılabilir. Ayrıca plaka başındaki sayı kodu yani 34 ...